De ce este bine să bagi benzină sau motorină doar dimineața sau seara târziu

Este bine să bagi benzină sau motorină numai dimineața sau seara târziu. Acesta este un secret știut de puțini șoferi. Specialiștii recomandă ca operațiunea de realimentare să fie efectuată fie dimineața devreme, fie seara târziu. Motivul este explicat de ei și prea puțini șoferi pot bănui care este.

În acest sens, specialiștii recomandă să alimentezi mașina fie dimineața devreme, fie seara târziu. Iar asta pentru că în aceste momente ale zilei, vremea este mai răcoroasă. De ce? Pentru că la temperaturi ridicate, rezervorul se încălzește, iar carburantul se dilată și își pierde din proprietăți. Este indicat și ca benzina/motorina să aibă loc atunci când se dilată, altfel, combustibilul se va scurge pe lângă capacul rezervorului sau prin conducta de aerare.

De regulă, atunci cănd maşina mai are puţin combustibil, martorul de bord dedicat se va aprinde. Din acel moment este indicat să ajungi cât mai repede la cea mai importantă stație pentru a realimenta. Experții recomandă să nu circuli mulți kilometri cu rezervorul aproape gol întrucât asta poate avaria pompa de carburant și să înfunzi injectoarele. Este bine deci…

Citeste continuarea Aici

You might also like