De ce americanii au avut dintotdeauna liberă trecere în a călători prin Europa?

Americanii au avut dintotdeauna liberă trecere în a călători prin Europa. Nu trebuiau să obțină vize, să plătească taxe și nici măcar să aibă pașaportul la ei. Lucrurile se vor schimba însă de acum înainte.

Deși ai nevoie de viză ca să mergi în Statele Unite ale Americii și să plătești o taxă deloc neglijabilă, aceasta nu s-a aplicat niciodată și americanilor care își doreau să calce în România, de exemplu. Conform unei decizii de la Bruxelles, se va desființa ideea de liberă trecere pentru americanii care doresc să călătorească în țările UE din spațiul Schengen.

Ce trebuie să facă un american care vine în Europa?

În primul rând, călătoriile în Europa de către americani se vor putea efectua doar pe bază de pașaport, atât. Nu se vor mai permite alte tipuri de acte de identitate. În plus, americanii vor fi nevoie să se înscrie în prealabil în Sistemul European de Autorizare pentru Călătorii (ETIAS – European Travel Information and Authorization System) și să achite o taxă în bani.

Americanii nu au nevoie de viză în modul tradițional cu care ne-am obișnuit. Nu trebuie să solicite o viză nici la ambasadă…

Citeste continuarea Aici

You might also like