Dacă consumi ciocolată neagră, cu un conținut de 85% cacao, de trei ori pe zi, eşti mai fericit

În lupta dintre stările emoţionale pozitive şi negative, un grup de cercetători de la Departamentul de alimentație și nutriție de la Universitatea de Stat din Seul, Coreea de Sud, a descoperit secretul fericirii oamenilor. Experții au constatat că adulții care au mâncat câte 10 grame de ciocolată neagră, cu un conținut de 85% cacao, de trei ori pe zi, au avut o stare îmbunătățită față de ceilalți.

Se crede că fericirea apărută la aceste persoane sănătoase este legată de modificările microbiene din intestin, iar rezultatele colectate de la 48 de participanți arată că procentul foarte mare de cacao din ciocolata neagră a avut o influență pozitivă în cazul stărilor emoționale negative, potrivit Science Direct.

Însă, aceste beneficii au fost găsite doar la consumul de ciocolată neagră care conține 85% cacao și nu la ciocolata cu lapte populară, precum Cadburt și Nestle, care ar trebui mâncată cu moderație.

Se ştie că produsele de ciocolată cu un procent foarte mare de cacao sunt mai bune pentru sănătatea oamenilor, deoarece conțin mai puțin zahăr, grăsimi și alți aditivi, cum ar fi coloranți și ulei de palmier.

 

Din…

Citeste continuarea Aici

You might also like