Curent electric poate fi reduse cu 15 – 20%, dacă știți cum să utilizați corect centrala termică și aparatele electrocasnice

În prezent, consumul la gaz și la curent electric poate fi reduse cu 15, chiar 20%, dacă  se utilizează corect centrala termică și aparatele electrocasnice. Din cauza unor greșeli banale, pe care le fac majoritatea românilor, când își setează aparatura și modul acesteia de funcționare, facturile vin mai mari.  În acest sens, specialiștii vă sfătuiesc cum să folosiți corect centrala termică și aparatele electrocasnice, pentru ca vă diminua facturile, conform digi24.

După ultima scumpire, facturile la gaz i-au speriat cel mai mult pe români, în ultima perioadă, mai ales pe cei care au centrale termice, aceştea au avut un șoc, când au văzut cât au de plată.

Astfel, „Cel mai bine ar fi să setați centrala undeva la 50-55 de grade, iar un termostat de ambient adițional centralei v-ar ajuta foarte mult. Termostat care ar trebuie setat undeva la 22-23 de grade, cam asta este temperatura optimă. Iar pentru partea de apă caldă menajeră, temperatura ar fi undeva la 40 de grade”, spune Andrei Miu, specialist instalații termice.

În opinia specialiștilor, oamenii greșesc atunci când suprasolicită centrala.

Concret, „O familie, dacă are…

Citeste continuarea Aici

You might also like