Cum se va face schimbul de la gaze la alternative curate pentru încălzirea locuințelor?

Timp de decenii, gazele naturale au furnizat Țărilor de Jos căldură ieftină. Pe măsură ce, cel mai mare zăcământ de gaze din țară se va închide, apar o serie de alternative curate pentru încălzirea locuințelor, scrie BBC.

În contrxtul economico-financiar, mulți se întreabă acum, cu ce vor înlocui centralele pe gaz. Și cum vor putea plăti de exemplu pompele de căldură, care nu sunt deloc ieftine.

Astfel, națiunea olandeză este printre multele care au început o schimbare clară către alternative cu emisii scăzute sau zero carbon destinate încălzirii caselor.

În prezent, Ţările de Jos au cea mai mică pondere a surselor regenerabile în consumul total de energie din Europa. Prin urmare, această tranziție va însemna o revizuire completă a sistemului de încălzire.

Având unele dintre cele mai ambițioase obiective climatice pentru sectorul de încălzire a locuințelor, olandezii speră acum să se impună ca lideri în acest domeniu. Dar în centrul polemicilor privind tranziția termică, întrebarea pe care și-o pun mulți este acum ”cu ce vom înlocui centrala pe gaz?”

Zăcămintele de gaz rămân o amintire

În contextul gazelor, o…

Citeste continuarea Aici

You might also like