Cum se obţine autorizația de securitate la incendiu, în cazul clădirilor care nu sunt conforme cerințelor ISU

În prezent, Guvernul României vine cu o serie de modificări importante, care ar putea deveni obligatorii în ţara noastră.

A fost publicat documentul cu noile norme de aplicare pentru procesul de autorizare pentru securitatea la incendiu. Încă de anul trecut, Guvernul a schimbat printr-o ordonanță de urgență mai multe condiții referitoare la obținerea autorizației de securitate la incendiu, însă de abia în această săptămână, Ministerul de Interne a pus în dezbatere proiectul cu noile norme, pe care toți cei interesați trebuie să le știe.

Este vorba despre OUG nr. 80/2021, care practic simplifică procesul de obținere a avizului de incendiu. Mai exact, conform actului normativ, este stabilit un nou termen-limită pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu de în cazul clădirilor care nu sunt conforme cerințelor ISU. Este vorba despre data de 31 decembrie 2022.

După ce a fost adoptată ordonanța, Raed Arafat a venit cu câteva precizări. Șeful DSU susține că această decizie va simplifica cu mult lucrurile față de cum erau până acum.

În opinia sa, „Asta înseamnă că de acum unele lucrări se vor putea desfășura mult…

Citeste continuarea Aici

You might also like