Cum menții echilibrul financiar în familie să nu te ia cheltuielile prin surprindere?

În majoritatea famiilor, discuția despre bani nu este niciodată una comodă. Cu toate acestea, ea nu trebuie amânată si e necesar să fie purtată periodic de familie. O analiză a bugetului şi a cheltuielilor pot scoate la iveală slăbiciuni şi comportamente financiare care pot fi îmbunătățite.

În general, pentru majoritatea oamenilor, cheltuielile neprevăzute reprezintă o mare problemă care se poate rezolva sau nu în funcție de soluţiile financiare ale fiecărei persoane şi, care, este posibil să îi dea complet peste cap.

ÎncercĂ să rezolvi o astfel de problemă,  făcându-ţi obiceiul să identifici din timp care sunt acele cheltuieli care te-ar putea lua prin surprindere, acele cheltuieli pe care le ai an de an şi care te iau mereu total nepregătit.

Apoi, să le pui pe o listă, până te vei obişnui cu ele, să ţii cont de ele si să le vezi cu ceva timp înainte, ca mental să nu te ia prin surprindere și pentru care ori cauţi soluţii, ori renunţi la ele, în măsura în care este posibil.

În acest context, pe această listă trebuie să treci inclusiv cheltuielile pentru reparaţia mașinii, cheltuielile de Crăciun, cadourile de…

Citeste continuarea Aici

You might also like