Cum influenţează cantitatea uriașă de plastic, atât materiale cât şi deşeuri, viitorul fragil al ecosistemului planetei?

În buna desfăşurare a ecosistemului planetei, în prezent, nu mai trebuie spus că plasticul, unul dintre cele mai răspândite materiale industriale de pe pământ, reprezintă un pericol major pentru viitorul fragil al ecosistemului planetei. Cantitatea uriașă de plastic produs îl face unul dintre pilonii economiei globale, devenind indispensabil.

În acest moment, în cadrul unui nou studiu, privind starea consumului mondial de plastic și poluarea cu acesta a ajuns la o concluzie alarmantă. Concret, creșterea pieței materialelor plastice a depășit creșterea economică cu aproape 40%. Și mai înspăimântător este faptul că, în paralel, s-au dublat și deșeurile de plastic.

Astfel, raportul „Global Plastics Outlook”, lansat de la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică este lipsit de ambiguitate. Acesta folosește date globale, naționale și sectoriale pentru a arăta cum au crescut producția, utilizarea și deșeurile de plastic în ultimele decenii, informează Mic.com.

Se menționează că, în timp ce producția de plastic aproape s-a dublat în ultimele două decenii, autorii susțin că deșeurile de plastic s-au dublat și ele,…

Citeste continuarea Aici

You might also like