Cum arată, în prezent, politica europeană, marcată de războiul din Ucraina dar şi de alegeri

În Europa, urmează să aibă loc niște alegeri importante. În Ungaria, în joc sunt premierul Viktor Orbán, care a condus țara în ultimii 12 ani, și însăși democrația ungară, iar în Franța, alegătorii vor avea de ales între Emmanuel Macron și o nouă conducere, posibil, ceva mai extremistă. În condiții normale, asemenea curse electorale s-ar concentra asupra unor aspecte de ordin național, vizând niște probleme precum economia, imigrația și riposta în fața pandemiei. Dar invazia Rusiei din Ucraina a schimbat toate astea.

În contextul dar, brusc, alegerile franceze au avut ca temă cine ar conduce țara cel mai bine în decursul primului război major apărut în Europa după mai multe decenii. În Ungaria, alegerile ar fi hotărât drumul țării spre o mai mare dictatură sau spre o democrație liberală, dar toate astea au fost umbrite de discuțiile despre război și pace și despre Est contra Vest, transmite The Atlantic.

În prezent, războiul din Ucraina a marcat cu totul politica europeană. Astfel, Germania renunță la niște așa-zise tabu-uri pe tema cheltuielilor din sectorul apărării. Finlanda și Suedia își reconsideră poziția…

Citeste continuarea Aici

You might also like