Cum alegi modelul de clanță în funcție de tipul de ușă?

Clanţa ușii este o componentă integrată în broască, completând mecanismul de închidere a uşii, având rol funcţional important, dar şi decorativ. Alegerea clanţei pentru uşă este o sarcină importantă deopotrivă din punct de vedere estetic, cât şi practic. Ești în căutare de mânere potrivite pentru uşă? Iată câteva aspecte pe care ar trebui să le analizezi pentru a avea certitudinea că achiziţionezi variante compatibile.

Câte tipuri de mânere pentru uși există?

Conform specialiştilor în feronerie, pe piață există mai multe tipuri de mânere. Sunt clanțe pentru uşi de exterior şi clanţe pentru uşi de interior.

În prima categorie – clanță ușă exterior – se regăsesc variante de mânere de tip trăgător, potrivite pentru ușile montate în scări de bloc, spații comerciale, cabinete medicale. Datorită formei deosebite şi a funcționalității ridicate, acestea se regăsesc montate tot mai des şi pe ușile locuințelor rezidenţiale. Sunt ideale pentru mecanismele acționate prin alunecare, permiţând deschiderea prin împingere, respectiv tragere. În cazul locuinţelor rezidenţiale, mânerul trăgător este asociat…

Citeste continuarea Aici

You might also like