Cum a schimbat pandemia stilului de viață al angajaţilor români

Începerea sezonului de concedii, în primul an fără restricții, determină mulți angajați români să își evalueze stilul de viață din ultimii doi ani. Doar 27% dintre români au reușit să aibă un regim de viață sănătos în timpul pandemiei, prin menținerea activității fizice și atenție la alimentație, și aproape 4 din 10 angajați români spun că au luat în greutate în ultimii doi ani.

Concret, pentru 20% dintre angajați, faptul că nu au mai mers fizic la birou, ci și-au mutat activitatea acasă în pandemie a fost principalul factor care a contribuit la schimbarea stilului de viață, conform unui sondaj realizat pe platforma de recrutare BestJobs.

Rutina angajaților, influențată de pandemie

Din punct de vedere al muncii, teama de a pierde jobul sau de a se îmbolnăvi, dar și efectele sociale ale pandemiei de Covid-19 au influențat rutina în cazul altor 30% dintre angajaţi, în timp ce restul au amintit despre stresul de la job (9%), volumul mare de muncă (7%), programul lung de lucru (6%) și problemele de sănătate (3%). Doar 25% spun că nu au făcut nicio schimbare în stilul de viață în această perioadă.

În contextul…

Citeste continuarea Aici

You might also like