Cum a reușit o comunitate de pescari irlandezi să obțină o victorie de răsunet asupra Rusiei

O comunitate de pescari din extremitatea sudică a Irlandei a răsuflat ușurată în acest weekend după ce guvernul rus a cedat și și-a relocat exercițiile navale planificate în largul coastelor irlandeze. Astfel, pescarii s-au temut că manevrele Rusiei le-ar putea pune în pericol mijloacele de trai și s-au luptat cum au știut ei mai bine pentru a-și face auzită vocea.

„Diplomația bărcilor de pescuit” a ținut prima pagină a ziarelor din toată lume, cu toate că majoritatea credeau că eforturile de a-i provoca pe ruși vor fi zadarnice. Anunțul Rusiei, care în final le-a dat satisfacție, a luat cumva prin surprindere, iar presa internațională s-a grăbit să titreze că pescarii irlandezi au învins flota rusă, ca în povestea cu David și Goliat. 

„Sunt șocat, serios”, a precizat pentru CNN, sâmbătă seara, Patrick Murphy, șeful Organizației producătorilor de pește din sudul și vestul Irlandei, la scurt timp după ce s-a aflat vestea schimbării de plan a Rusiei. „Nu credeam că micuța noastră comunitate va avea un impact asupra diplomației internaționale”, a mai spus el.

Astfel că, forțele armate ale Moscovei plănuiau să…

Citeste continuarea Aici

You might also like