Cum a apărut Oxigenul pe Pănânt, acest element atât de necesar vieții?

În prezent, aproximativ 21% din atmosfera Pământului este alcătuită din oxigen. Cu toate astea, planeta nu a avut mereu condiții „respirabile”. La întrebarea, cum am ajuns să avem oxigen pe Terra și, mai ales, cât de mult ne-a ajutat în trecut acest lucru?, cercetările au dat răspunsul.

Astfel, „Cel mai vechi amestec de gaze care a format vreodată un strat gros în jurul planetei noastre, datează de acum aproximativ 4,6 miliarde de ani. El nu era, la vremea respectivă, foarte diferit de tipul de substanțe emise de vulcani: metan, hidrogen sulfurat și dioxid de carbon.

Vorbim despre vremuri destul de dificile, în care viața pe Pământ nu era posibilă. Putem spune că totul semăna cu un bombardament constant. Substanțele toxice obișnuiau să iasă la suprafață, din interiorul planetei, prin erupții vulcanice. Totul era complimentat de roci trimise din galaxie, spre Terra. Aceste ciocniri făceau ca suprafața să se încălzească constant, umiditatea fiind inexistentă. Chiar și așa, vorbim și despre o parte bună: fluxul constant a făcut posibilă apariția azotului (sub formă de amoniac)”, se arată în acestea.

Când a apărut oxigenul pe…

Citeste continuarea Aici

You might also like