Cu cât vor fii majorate sumele pentru protecția și promovarea drepturilor copiilor

În România, sumele minime destinate cheltuielilor anuale pentru serviciile sociale destinate protecției și promovării drepturilor copiilor, inclusiv copiilor plasați la asistenți maternali, se vor majora, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern (HG) pus marți în dezbatere publică. Acest proiect vizează actualizarea standardelor de cost utilizate în domeniul protecției copiilor aflați în sistemul de protecție specială.

În contextul HG 426/2020, standardul de cost reprezintă costul normativ utilizat de autoritățile administrației publice locale în cadrul procesului de contractare a serviciilor sociale de la furnizorii privați. Acest standard de cost este suma minimă aferentă cheltuielilor anuale pentru furnizarea serviciilor sociale destinate protecției și promovării drepturilor copiilor. Această sumă este calculată pentru un beneficiar/ tipuri de servicii sociale.

Concret, standardul de cost pentru serviciile sociale destinate protecției și promovării drepturilor copilului va fi majorat, astfel:

standardul de cost pentru serviciile destinate copiilor plasați la asistenți maternali; (În prezent, valorile sunt 14.561 de lei, 21.720 de…

Citeste continuarea Aici

You might also like