Cu cât vor fi facturile mai mari la apă caldă și la încălzire, în această iarnă față de anul trecut?

Vor fi probleme uriașe pentru toți românii care stau la bloc. Iarna se anunță a fi una cumplită și nu atât din pricina temperaturilor scăzute cât mai ales din cauza facturilor care vor veni la apă caldă și căldură.

Aceste vești  pot fi cumplite pentru unii care locuiesc la bloc. Se anunță vremuri grele, astfel în foarte scurt timp, românii se vor trezi cu facturi mai mari, chiar şi duble, la apă caldă și la încălzire în această iarnă față de anul trecut. Acest calcul este valabil în București, dar cu siguranță că și în restul țării lucrurile sunt tensionate.

Situația critică vine pe fondul creșterii spectaculoase a gigacaloriei. Dacă anul trecut a fost 163 de lei, acum s-a produs o dublare a ei. În aceste momente a ajuns la 368 de lei.

 

Apartament 2 camere, 2 persoane

Spre exemplu, o simulare pentru un apartament cu 2 camere din București, 2 persoane, anul trecut factura a fost 110 lei.

În 2022, cu 0,67 Gcal x 368 de lei, dacă afară sunt 2-3 grade Celsius şi avem o iarnă similară cu cea de anul trecut, factura ar ajunge la 246 de lei.

Apartament 3 camere, 3 persoane

La fel şi un apartament cu 3 camere, 3 persoane, anul…

Citeste continuarea Aici

You might also like