Cozonacul lui Scărlătescu, secretele gustului de sărbătoare
Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale pentru a obține aroma perfectă pentru masa de Paste.
“Secretul cozonacului perfect stă în prospețimea şi proveniența ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate, obții preparate pe măsură, dacă stăpânești cât de cât arta gătitului”, spune Chef Cătălin Scărlătescu.
Nelipsit de pe masa de Paşte a românilor, cozonacul nu este, totuși, uşor de preparat. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îți va fi de ajutor dacă ești la primul cozonac. Dacă ai deja experiență, te va ajuta să faci un cozonac deosebit cu care să-i impresionezi pe cei dragi.
Ingrediente:
1 kg faină
250 g zahăr
450 g lapte
5 ouă proaspete
1 păstaie vanilie
60 g drojdie
300 g unt
500 g nuca
200 g rahat
150 g ciocolată de calitate
30 g portocală confiată
30 g coajăde lămâie
• Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte, un pic de zahăr și trei linguri de faină.Se lăsă
compoziția să crească până când își dublează volumul.
• Laptele se fierbe împreună cu zaharul si cu o pastaie de vanilie, apoi se…
Citeste continuarea Aici