Costul pentru un plin de carburant a crescut, față de finalul anului trecut, cu câteva zeci de lei, se plâng șoferii. – Groaznic. Asta e! N-avem ce să facem. – Cât ați plătit acum pe plin în plus? – În jur de 40 de lei, chiar azi-dimineață. – Există niște băieți deștepți, care iau de la producătorul direct și vând în stație. Ca și în energie. – S-a scumpit tot, nu numai motorina. Și întreținerea, și tot, toate utilitățile. Litrul de carburant va sări de pragul de 7 lei Prețul mediu al benzinei: 6.12 lei, iar cel al motorinei: 6.07 lei. La sfârșitul anului trecut, benzina costa puțin peste 6 lei litrul. Pe 17 ianuarie, litrul de benzină se vindea chiar și cu 6.50 lei, iar cel de motorină, cu 6.52 lei. Creșterea actuală a prețurilor la carburanți are mai multe motive, spun specialiștii. Primul este majorarea anuală cu 7 bani pe litru a accizei. Celelalte țin de fluctuația nivelului barilului de petrol de pe piețele internaționale și de actualele scumpiri în lanț. Adrian Negrescu, analist financiar: „Creșterea prețurilor este influențată, pe de o parte, de scăderea cererii ca urmare a restricțiilor impuse de noul val pandemic, iar pe de alta de scumpirea petrolului, a energiei electrice, necesare în procesul de rafinare. La acestea se adaugă costurile operaționale ale benzinăriilor, în creștere semnificativă față de anul trecut.” În doar două săptămâni, un plin de benzină sau de motorină s-a scumpit cu 25, chiar 30 de lei. În momentul de față, un litru de benzină sau de motorină se vinde cu prețuri curpinse între 6 lei 35 și 6 lei și 50 de bani. Analiștii economici preconizează că, în doar câteva luni, litrul de carburant va sări de pragul de 7 lei. Cei care vor să cumpere benzină mai ieftină sunt sfătuiți să meargă la benzinăriile de la marginea orașului sau de pe drumurile naționale, unde litrul de carburant este mai ieftin cu 10, chiar 15 bani.

BCR extinde beneficiile disponibile în George prin Venit Protect, asigurare 100% online oferită împreună cu BCR Asigurări de Viață VIG, care poate acoperi plata unei sume de bani până la 6 luni în caz de șomaj sau de incapacitate de muncă.

Astfel, Banca Comercială Română face disponibilă Venit Protect, un nou produs de asigurare oferit împreună cu BCR Asigurări de Viață VIG, care poate fi achiziționat 100% online, din aplicaţia George.

 

În plus, Venit Protect asigură protecția veniturilor, oferă despăgubire și un confort al echilibrului financiar în cazul unor evenimente neprevăzute, care includ situații ce necesită spitalizare, incapacitate temporară de muncă, șomaj, invaliditate sau deces. Mai mult decât atât, asigurarea este adaptată situaţiei pandemice actuale și oferă clienților protecție inclusiv în cazul evenimentelor asigurate cauzate de infectarea cu Covid-19.

„Venit Protect este un produs de asigurare special, dezvoltat pentru a oferi clienților posibilitatea de a-și menține echilibrul financiar, într-un moment în care întreaga societate se confruntă în continuare cu pandemia Covid-19. Efectele pandemiei…

Citeste continuarea Aici

You might also like