Codul rutier se modifică, reguli pentru cei care își împrumută mașinile

Modificările aduse Codului rutier intră în viguare la finele lunii februarie, iar printre noile prevederi figurează amenzi mai mari pentru șoferii care își împrumută mașina, dacă refuză să le dea polițiștilor date despre șoferii de ocazie. Aceștia pot plăti până la 2.900 lei, fără să aibă posibilitatea de a achita jumătate din valoarea amenzii în termen de 15 zile. 

Astfel, polițiștii susţin că modificările vin după ce mulți proprietari de mașini au refuzat să dea datele persoanelor cărora le-au împrumutat mașina sau și mai rău, au dat informații false.

Dacă înainte proprietarul unei mașini trebuia să plătească o amendă de 652,5 lei în caz de achitare rapidă, în prezent acesta ar trebui să plătească 1.305 lei. În plus, şoferul nu va mai avea posibilitatea de a plăti jumătate din minimul amenzii în termen de 15 zile, ci va trebui să o achite integral.

Unele persoane sunt de părere că ar avea încredere să îi împrumute mașina unui prieten, dar dacă acesta ar face vreo ilegalitate cu mașina lor, le-ar transmite datele polițiștilor.

„Cu siguranță aș colabora cu poliția, cu siguranță”, declară un…

Citeste continuarea Aici

You might also like