CFR Călători a luat măsuri pentru o bună funcționare a trenurilor pe caniculă

Compania CFR Călători a transmis miercuri seară că trenurile au fost verificate din punct de vedere tehnic pentru o bună funcționare, în contextul în care ANM a emis Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

Astfel, „Precizăm că întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcţional înainte de plecarea în cursă pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pentru menţinerea în funcţiune a instalaţiilor de climatizare au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanţă climă în reviziile de vagoane care formează garniturile de tren, precum şi însoţirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situaţii de caniculă”, scrie într-un comunicat de presă al CFR Călători.

În această perioadă, în condiţiile utilizării întregului parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport şi pentru a adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor să îşi…

Citeste continuarea Aici

You might also like