Certificatul verde va fi eliberat de acum pentru un simplu test rapid antigen

La nivel european, legea certivicatului verde a intrat deja în vigoare încă de marți, 22 februarie, astfel , acesta va fi eliberat de acum pentru un simplu test rapid antigen. Din data de referinţă, care sunt condițiile și cine poate beneficia de acest document fără să fie nevoie să se fi vaccinat?

În contexrzl Comisiei Europene, începând de marți, 22 februarie 2022, cetățenii europeni, deci inclusiv cei din România, pot beneficia de un certificat de ”vindecare” emis în baza unui test antigen rapid.

Certificatul de vindecare, oferit mai ușor în UE

Din punct de vedere  imono-sanitar, Comisia Europeană a adoptat, marți, un act delegat referitor la certificatul digital al UE privind COVID. Începând de marți, noile reguli vor permite statelor membre UE să elibereze certificate de ”vindecare” pe baza rezultatului unui test antigenic rapid, de îndată ce acestea sunt pregătite să facă acest lucru.

Până acum, un certificat de vindecare putea fi eliberat numai în baza unui test de amplificare a acidului nucleic molecular (NAAT), cum ar fi RT-PCR.

Totuși, pentru a asigura în continuare acuratețea și fiabilitatea certificatului, testul…

Citeste continuarea Aici

You might also like