Cel mai mare proiect de regenerare urbană la Călăraşi

În cadrul unui mare proiect de regenerare urbană din Călăraşi va fi finalizat la sfârşitul anului 2023. Autorităţile locale au semnat în această săptămână ordinul de începe a lucrărilor privind reabilitarea centrului vechi, o investiţie de 37,5 milioane de lei.

Astfel, centrul vechi al oraşului Călăraşi, o zonă gri, neatractivă, cu spaţii publice degradate şi neamenajate corespunzător, a fost inclusă într-un proiect de modernizare cu finanţare europeană în valoare de peste 36 de milioane de lei.   Proiectul de regenerare urbană care urmăreşte reducerea emisiilor de carbon prin creearea unui spaţiu urban multifuncţional în zona centrală a oraşului este finanţat din fonduri europene prin Program Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Concret,  autorităţile vor demola amenajările existente şi vor introduce fântâni arteziene, mobilier urban, pergole, rampe şi vor extinde spaţiie verzi prin amenajare peisagistică.

În viziunea sa,   „Am semnat procesul verbal de predare a amplasamentului, respectiv Ordinul de începere a lucrărilor în cadrul proiectului ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin crearea…

Citeste continuarea Aici

You might also like