Cei care veneau în România din alte țări erau obligați să completeze formularul de localizare a pasagerului, cunoscut și sub numele de PLF

După ce președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege extrem de importantă şi datorită acestei legi, oamenii vor putea să-și primească banii înapoi în urma amenzilor date.

Astfel, cei care veneau în România din alte țări, erau obligați să completeze formularul de localizare a pasagerului, cunoscut și sub numele de PLF. Persoanele care nu făceau asta erau sancționate contravențional, lucru care s-a și întâmplat.

Având în vedere că au existat destule cazuri în care amenzile au fost aplicate greșit în acest sens, Parlamentul a adoptat un proiect de lege care prevede anularea amenzilor, dar și restituirea banilor celor care au plătit deja.

Astfel că legea deja a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și urmează acum să intre în Monitorul Oficial pentru ca efectele ei să poată fi aplicate. Amintim că formularul anterior menționat s-a folosit din luna decembrie a anului trecut, până în luna martie 2022, atunci când a fost eliminat.

Persoanele care vor putea intra în posesia banilor

Legea stipulează să persoanele amendate, care au plătit deja suma respectivă, vor putea intra în posesia banilor doar după ce vor face o…

Citeste continuarea Aici

You might also like