Cei 200 lei netaxabili nu vor fi luați în calcul pentru drepturile de pensie

În prezent, cei 200 de lei netaxabili pe care angajatorii îi pot da muncitorilor care primesc un salariu minim brut de 2.550 lei sau nou-angajaților care primesc un salariu minim brut de 2.750 lei nu vor fi luați în calcul pentru drepturile de pensie deoarece nu fac obiectul plății unei contribuții de asigurări sociale (CAS). Pe scurt, acești bani nu vor fi luați în calcul la drepturile de pensie pentru perioada 1 iunie – 31 decembrie.

Totuși, acești bani vor fi luați în calcul la indemnizația de concediu medical și la indemnizația de concediu de odihnă. Amintim faptul că, la începutul lunii iunie, Inspecția Muncii (IM) explica pe pagina sa de Facebook că acordarea celor 200 de lei implică o modificare a salariului de bază lunar brut, chiar dacă pentru acești bani nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii pentru pensie și sănătate.

În schimb, cei 200 lei netaxabili vor fi luați în calcul la indemnizația de concediu medical și de concediu de odihnă

Astfel, „Prin urmare, salariatul va primi salariul la nivelul rezultat în urma modificării, nivel care va fi luat în calcul și la stabilirea indemnizației…

Citeste continuarea Aici

You might also like