Cea mai mare economie a Europei este în prag de recesiune

Moralul mediului de afaceri din Germania a înregistrat o scădere peste aşteptări în luna iulie, pe fondul îngrijorărilor că inflaţia record şi livrările limitate de energie din Rusia vor arunca cea mai mare economie europeană într-o criză, arată rezultatele sondajului lunar publicat de institutul Ifo, preluat de Bloomberg.

Concret, institutul spune că indicele climatului de afaceri a scăzut în luna iulie până la 88,6 puncte, cel mai redus nivel din ultimii doi ani, de la o cifră revizuită în jos de 92,2 puncte înregistrată în luna iunie, potrivit Agerpres.

Astfel, „Germania este în pragul unei recesiuni. Preţurile mari la energie şi ameninţarea unor întreruperi în aprovizionarea cu gaze încep să afecteze economia. Companiile se aşteaptă la o înrăutăţire a activităţii de business în lunile următoare”, a declarat preşedintele Ifo, Clemens Fuest.

În ţară, odată cu aceste date, scot în evidenţă extinderea pesimismului în mediul de afaceri, unde revenirea din pandemie este afectată de inflaţia galopantă şi criza de componente înrăutăţită de războiul din Ucraina. Un indicator privind activitatea în sectorul…

Citeste continuarea Aici

You might also like