Cea mai bună clădire din lume a fost ridicată într-o zonă rurală din Bangladesh și este un spital

Clădirea unui spital dintr-o zonă rurală din Bangladesh, vulnerabilă la inundații provocate de creșterea nivelului mării, a fost desemnată cea mai bună clădire nouă din lume.

Astfel, spitalul Friendship din Satkhira, un district din sudul țării expus la cicloni, a fost anunțat marți drept câștigătorul prestigiosului Premiu Internațional RIBA 2021, arhitecții săi au fost lăudați deoarece au avut în vedere și securitatea, însă și designul, transmite CNN.

Aşadar, ridicat din cărămizi fabricate de localnici, spitalul cu 80 de paturi a fost construit în jurul unor curți mărginite de alei liniștite și umbrite. Un canal unghiular traversează complexul de clădiri și separă anumite secții ale spitalului.

În plus, Institutul Regal al Arhitecților Britanici (RIBA), care organizează concursul, a lăudat designul spitalului pentru că se încadrează perfect în peisajul rural din jur și creează un „mediu primitor pentru vizitatori, pacienți și personalul medical”.

De asemenea, proiectat de arhitectul Kashef Chowdhury și firma lui, Urbana, din Dhaka, spitalul a fost comandat de un ONG. Chowdhury este foarte entuziasmat de premiul primit.

Citeste continuarea Aici

You might also like