Ce poate, de fapt, să vindece hipnoza?

Istoria hipnozei este la fel de veche precum cea a medicinei, susțin cei care o practică. În România nu este un domeniu foarte bine cunoscut.

În contextul hipnozei, în Enciclopedia Britanică, istoria sa a început în ultima parte a secolului al XVIII-lea, iar la jumătatea secolului al XIX-lea, medicul englez James Braid a studiat fenomenul și a inventat termenii de hipnotism și hipnoză, după zeul grec al somnului, Hypnos.

În opinia sa, “Hipnoza s-a practicat de mii de ani și pare să fi existat dintotdeauna. Are o istorie multimilenară, există dovezi în India, în câteva din scrierile sanscrite despre utilizarea transei și în templele de vindecare. Hipnoza este cel mai vechi și natural mod de vindecare cunoscut de om, este o artă care a devenit indispensabilă în medicină, psihoterapie și dezvoltare personală. De exemplu Dr. Masud Ansari spune despre hipnoza că este o stare de hipersugestibilitate selectivă modificată, indusă prin folosirea unei combinații, care include relaxare, fixarea atenției și sugestie”, a declarat Gina Veverița, trainer Hipnoterapie și coaching.

Hipnoza este folosită pentru a descrie transa ca fiind o…

Citeste continuarea Aici

You might also like