Ce înseamnă „eficiență energetică”?

 În contextul în care în Uniunea Europeană se vorbește tot mai apăsat despre necesitatea de a economisi energia, sunt utile câteva soluții practice pentru a plăti facturi mai mici în iarna care vine.

Dacă până și influencerii de pe Youtube, precum Dorian Popa, au ajuns să vorbească în România despre „eficiența energetică”, în contextul facturilor mari la energie pe care le așteptăm la iarnă, înseamnă că lucrurile au ajuns chiar serioase. Nu la fel de serioase însă ca în alte țări europene, în condițiile în care la noi, totuși există lideri politici de partide, aflate chiar la guvernare, care nu iau deloc în serios recomandările UE legate de economisirea energiei.

Maturitatea clasei politice românești este însă un alt subiect, însă întrebările: ce înseamnă să faci economie la consumul de energie și ce înseamnă „eficiență energetică”?

În contextul trecutului, chiar dacă mulți se gândesc automat la perioada de dinainte de 1989, când românii trăiau în frig și în întuneric pentru că România făcea economie la energie, subiectul de acum este cu totul altul.

În prezent diferența dintre o factură la…

Citeste continuarea Aici

You might also like