Ce influență au giganții mondiali în controlul crizei climatice

În prezent, doar zece actori financiari – consilieri de investiții super-puternici, guverne și fonduri suverane – dețin cheia schimbărilor climatice, prin influența lor copleșitoare asupra industriei combustibililor fosili, arată un nou studiu.

Astfel, în publicația Environmental Innovation and Societal Transitions, cercetătorii de la Universitatea Waterloo din Canada au descoperit că doar 200 de companii (cunoscute sub numele de Carbon Underground 200 sau CU200) dețin 98% din emisiile potențiale din petrolul, gazul și rezervele de cărbune – a căror mare majoritate trebuie să rămână în pământ dacă dorim să evităm o catastrofă climatică.

Soluția crizei climatice este în mâna lor

Concret, rezervele de combustibili fosili CU200, au potențialul de a produce 674 de gigatone de emisii de carbon, mai mult decât suficient pentru a împinge temperaturile medii globale cu peste 1,5 °C peste nivelurile preindustriale.

În cadrul grupului CU200, doar 10 acționari dețin 49,5% din emisiile potențiale de la cele mai mari firme energetice din lume și au o influență uriașă asupra pieței combustibililor fosili.

Acești actori includ:…

Citeste continuarea Aici

You might also like