Ce încearcă să obţină preşedintele Erdogan din partea NATO?

În prezent,Turcia se află prinsă între ameninţarea unei blocări a NATO şi cea a unei ofensive în nordul Siriei. În acest context, preşedintele Recep Tayyip Erdogan pare să se folosească de războiul din Ucraina pentru a valorifica cărţile geopolitice ale Turciei, totul înaintea alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc în 2023.

Astfel, îngheţarea cererilor de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei, ameninţare cu o nouă ofensivă contra forţelor kurde în nordul Siriei, tensiuni cu Grecia privind insulele din Marea Egee, refuzul de a impune sancţiuni împotriva Rusiei… Dacă preşedintele Recep Tayyip Erdogan ar căuta să sfideze Occidentul pe teren diplomatic, nu ar proceda altfel.

Ce caută să obţină preşedintele Erdogan din partea NATO?

Când toate privirile sunt îndreptate spre Ucraina, preşedintele turc pare să caute să profite de asta avansându-şi pionii şi impunând condiţii în dosare foarte sensibile pentru americani şi europeni.

Astfel, în ciuda unor negocieri „constructive” şi unor „progrese” cu Turcia, o deblocare rapidă a candidaturilor Suediei şi Finlandei se anunţă compromisă cu o săptămână înaintea…

Citeste continuarea Aici

You might also like