Ce greșeală uriașă facem atunci când vrem să îndepărtăm o căpușă

Mușcăturile de căpușe sunt în atenția specialiștilor din România si nu numai, mai ales că aceasta poate provoca boli și un disconfort total celor care pică victime. De aceea, este foarte important ca atunci când bănuiți că vă aflați într-o astfel de situație să nu faceți o greșeală uriașă atunci când vreți să îndepărtați această căpușă.

Este sezonul cald iar o ieșire la iarbă verde este una dintre metodele de petrecere a timpului liber preferată de oameni. Nu toată lumea este, însă, conștientă, de pericolul reprezentat de căpușe. Riscul este și mai mare dacă ne gândim că poate fi una care transmite și boala Lyme. De aceea, este bine să se știe cum să acționezi într-o astfel de situație.

Astfel, dacă ai fost muşcat de o căpușă, trebuie să acționezi cu răbdare și să fii conștient că ai la dispoziție 24 de ore pentru a te prezenta la medic. Deci prima opțiune este să lași medicul să extragă insecta. Dacă însă ți-ai îndepărtat singur insecta, iar apoi ai observat o înroșire a zonei de 3-4 cm, mergi la spital! Prezența pe piele a unei pete unice de dimensiuni mari, așa numitul „eritem în ochi de…

Citeste continuarea Aici

You might also like