Ce este fluturasul de salariu si cine este obligat sa il emita?

Fluturasul de salariu este un document pe care il poti primi la avans, la lichidare sau deloc si care te ajuta sa vezi care sunt obligatiile tale fata de stat si ale angajatorului fata de tine.

Desi pare un document pe care ti-ai dori uneori sa il primesti de la angajatorul tau, totusi, acesta este un document care nu este reglementat ca fiind obligatoriu, astfel ca orice companie care il emite o face doar pentru a oferi transparenta si nu pentru ca este obligat.

Pentru ca nu este un document fiscal, nu reprezinta o dovada ca angajatorul si-a achitat obligatiile catre tine. Singurele documente care dovedesc plata salariului corespunzator pentru munca prestata este semnarea statelor de plata sau a altor documente justificative care demonstreaza plata, dupa cum prevede Codul Muncii.

Fluturasul de salariu contine date confidentiale si in functie de regulamentele interne ale angajatorilor, acestia ti le pot pune la dispozitie fizic sau in format electronic. Acestia pot utiliza un software intern sau programe externe care ii pot ajuta sa genereze un fluturas pentru salariu.

Ce contine fluturasul de salariu

– Salariul de baza (salariul brut);
– Salariul net (pe care il primesti…

Citeste continuarea Aici

You might also like