Ce alimente sunt recomandate în cazul gripei și răcelii?

Se știe deja că alimentele precum usturoiul, ceaiurile, citricele ori supa de pui sunt recomandate în cazul gripei și răcelii. În afară de acestea, mai există și un alt aliment care poate fi extrem de benefic în infecțiile respiratorii dar şi pentru dietă.

În contextul medical, unele alimente sunt cunoscute pentru proprietățile benefice în caz de gripă sau răceală. Cu toate acestea, nu multe persoane știu că un anumit tip de pește este un adevărat inamic al răcelii.

Este cunoscut faptul că alimente precum usturoiul, ceaiurile, citricele ori supa de pui sunt recomandate în cazul gripei și răcelii, cei care trec prin boală alegând să le consume frecvent în această perioadă.

Alimentul care combate răceala

Un alt aliment care, deși sănătos, nu este atât de cunoscut ca făcând parte din grupul alimentelor benefice în răcelii și gripe, este somonul. Acest tip de pește, datorită faptului că este bogat în acizii grași, Omega 3 și fiind totodată o importantă sursă de proteine, are efect în tratarea răcelilor. Acizii grași Omega 3 au efect antiinflamator împotriva simptomelor gripei.

Totodată, vitamina D, prezentă în somon, are…

Citeste continuarea Aici

You might also like