Câteva beri sau pahare de vin pe săptămână, poate reprezenta un risc pentru creier

În cadrul unui studiu Universitatea din Pennsilylvania a afirmat că în consumul de alcool, chiar și la niveluri pe care majoritatea le-ar considera modeste, câteva beri sau pahare de vin pe săptămână, se consideră un risc pentru creier, conform cercetării publicate în jurnalul Nature Communicaţions.

În contextul contrastelor, cercetarea arată că cu căt crește consumul de alcool, de la una la două băuturi pe zi, cu atât este asociat cu modificări ale creierului echivalente cu îmbătrânirea cu doi ani, conform Penn Today .

Din punct de vedere al creşterii acestui consum de la puțin spre moderat, cercetarea l-a asociat cu reducerea volumului total al creierului, în timp îndelungat.

În cercetare se evidenţiază legătura dintre acestea care a urcat mai puternic cu cât consumul de alcool era mai mare. De exemplu, la persoanele de 50 de ani, pe măsură ce consumul mediu de alcool în rândul indivizilor crește de la aproximativ jumătate de bere pe zi la o halbă de bere sau un pahar de vin, există modificări asociate în creier, fiind echivalente cu îmbătrânirea cu doi ani.

Astfel, „Trecerea de la o halbă, la o halbă și jumătate de…

Citeste continuarea Aici

You might also like