Categorii de panouri solare și eficiența lor

Panourile solare fotovoltaice reprezintă soluția perfectă pentru zonele care nu sunt racordate la rețeaua de energie electrică. Este asigurată astfel, energie electrică pentru consumatorii casnici, pentru laptop, TV, frigider, pompă de apă și alte electrocasnice. Panourile solare fotovoltaice transformă energia solară în energie electrică. Însă, randamentul, eficiența lor sunt diferite în funcție de tipul lor caracteristic.

Înainte de toate, este important de știut faptul că în componența unui sistem de energie solară intră două elemente principale: pe de o parte există panourile solare, factorul generator de energia electrică din lumina provenită de la soare și pe de altă parte, invertorul. Acesta ajută ca energia electrică să poată fi utilizată în locuințe. Sunt tipuri de echipamente care includ un sistem de monitorizare. Datorită acestei tehnologii, ți se permite să urmărești și să controlezi atât puterea energetică realizată, cât și cantitatea folosită din acestea.

Panourile solare fotovoltaice monocristaline sunt cele mai performante. Se remarcă printr-o rezistență sporită chiar și pe lumină scăzută. Au un aspect…

Citeste continuarea Aici

You might also like