Cât și ce pește ar trebui să conțină o dietă sănătoasă la copii

Foarte multă lume, în special persoanele atente la alimentație, cunosc deja beneficiile consumului de pește asupra organismului nostru. Însă știai că peștele este recomandat și pentru copii? Consumat cât și cum trebuie, acesta îi va ajuta pe cei mici să crească sănătoși, deștepți și vioi!

 

Unii copii refuză peștele din cauza gustului sau al mirosului, însă acest lucru se întâmplă doar atunci când peștele nu este gătit după rețete special gândite pentru cei mici. Mai mult, acest impediment dispare cu totul dacă ei sunt obișnuiți cu alimentul încă de la cele mai fragede vârste, din perioada diversificării. Experții americani din domeniul alimentației recomandă ca peștele să fie introdus în alimentația copiilor încă de la vârsta de 1 an.

În cazul tuturor consumatorilor, dar în special al copiilor mici, se recomandă consumul de pește din așa-numita categorie „best choices”, care include somon, cod, anșoa, macrou, calcan, biban, hering, păstrăv, . 2 porții pe săptămână reprezintă consumul ideal, mai ales dacă se împarte astfel, în funcție de vârstă: aprox. 30g la copiii cu vârsta între 1-3 ani, aprox. 60g…

Citeste continuarea Aici

You might also like