Cât de grav de poți îmbolnăvi și cum poți evita riscurile expunerii necontrolate la soare

Vara se apropie cu pași repezi și doar puțin a mai rămas până când vom petrece ore în șir pe plajă, făcând baie sau savurând o băutură răcoritoare, în timp ce ne bucurăm de valurile mării și cei dragi din jurul nostru.

Însă în toată această ecuație a fericirii intervine și Soarele, tocmai de aceea venim cu niște recomandări practice, de la medici, pentru a nu regreta întâlnirea cu razele lui de vara aceasta.

Din nefericire, oricât de mult ți-ar plăcea să stai la soare, efectele sale asupra sănătății tale pot fi dintre cele mai grave, pe termen lung, dacă expunerea nu este controlată și nu folosești produse care să protejeze pielea de agresiunea radiațiilor solare.

Cât de grav îți poate fi afectată sănătatea, dacă nu ești atent cu expunerea la soare?

Astfel, primul simptom pe care îl resimți, dacă stai prea mult la plajă, fără să te protejezi, se va manifesta prin apariția unor arsuri, fie localizate în anumite zone (cele mai expuse), fie pe întreaga piele.

Ei bine, cu siguranță fiecare om a traversat măcar o dată în viață un astfel de episod, mai ales în copilărie, când furați de mirajul jocurilor și…

Citeste continuarea Aici

You might also like