Căşti cu anularea zgomotului – beneficii şi avantaje

O pereche de căşti cu anularea zgomotului blochează sunetele din jur folosind controlul activ al zgomotului şi sunt diferite de cele cu control pasiv care se bazează pe izolarea fonică. Asta înseamnă că, dacă ai o pereche de căşti cu anulare a zgomotului, poţi asculta muzica preferată la un volum foarte mare, fără a-i deranja pe cei din jur, dar şi că vei avea experienţa unui sunet clar şi curat, nealterat de sunetele ambientale. 

O pereche de căşti noise cancelling este  o investiţie inteligentă care îţi poate aduce numeroase beneficii. Dacă vrei să ai experienţă unor audiţii de calitate, aceasta este alegerea cea mai potrivită pentru tine! Iată de ce!

 

Reduce sunetele ambientale

Acesta este principalul beneficiu al căştilor noise cancelling care au încorporată o tehnologie care filtrează sau blochează undele sonore de înaltă frecvenţă prin răspunsuri pasive sau active. Cei care au probleme cu procesarea auditivă pot folosi această tehnologie pentru a reduce impactul sunetelor în mediile aglomerate. Sunt căşti pe care le poţi purta pentru a asculta muzică, dar şi pentru a obţine liniştea necesară pentru a te concentra mai bine. 

 

Reduc necesitatea volumului audio crescut

Pentru a putea asculta muzica în medii aglomerate şi zgomotoase, mulţi oameni aleg să crească excesiv volumul în căşti, iar acest lucru, în timp, este dăunător auzului şi, totodată, distorsionează sunetele. Cu o pereche de căşti cu anulare a zgomotului, sunetele sunt clare şi vibrante la nivelul optim pentru auz. Astfel beneficiezi de audiţii impecabile şi, totodată, urechile tale sunt în siguranţă.

 

Blochează sunetele stresante

Sunt situaţii în care zgomotul exterior poate fi deranjant, stresant şi foarte enervant. Poate fi vorba de momentul în care călătoreşti cu avionul sau lucrezi într-un mediu foarte poluat fonic cum ar fi o hală industrială. Tehnologia de anulare a zgomotului reduce impactul acestor sunete şi îţi vor permite să rămâi concentrat pe ceea ce ai de făcut, să te odihneşti sau să nu fii stresat. Poţi beneficia de acest efect fie ascultând o muzică relaxantă, fie fără a reda niciun sunet. Funcţia noise cancelling funcţionează în ambele situaţii, dacă porneşti echipamentul. 

 

Te ajută să te concentrezi, să lucrezi sau să studiezi

Un mediu zgomotos nu este niciodată optim pentru concentrare, muncă sau studiu. Oricât ai încerca, sunetele din jur, dacă sunt intense şi repetitive, te vor distrage de le ceea ce faci, iar concentrarea poate deveni imposibilă Tehnologiile de anulare şi blocare a zgomotului ambiental te pot ajuta şi în această situaţie, cu o pereche de căşti noise canceling, creierul tău va putea procesa mult mai eficient datele şi vei avea un randament crescut. 

 

Îţi protejează auzul

Sunetul se măsoară în decibeli (dB) şi orice valoare mai mică de 75 dB este sigură pentru audiţii de durată. Expunerea repetată sau prelungită la sunete de 85 dB creşte riscul de pierdere a auzului. De exemplu, sunetul unui avion care decolează este de 130 dB, ceea ce înseamnă un nivel critic pentru auz. 

Purtând căşti cu anulare a zgomotului adecvate, este redusă expunerea la sunetele dăunătoare cu până la 20 dB. Modelele cu tehnologie activa pot reduce zgomotul cu până la 80 dB, eliminând practic sunetul produs de un avion care decolează. 

 

Reduc anxietatea

Orice om care stă perioade îndelungate în medii zgomotoase poate deveni anxios. Poluarea fonică are impact negativ asupra auzului şi poate genera o stare de îngrijorare şi teamă. De exemplu, dacă te vei expune mai multe zile la rând la un ţiuit continuu, pe lângă faptul că îţi poţi pierde auzul, vei deveni iritat şi anxios. 

Cu o pereche de căşti de calitate de anulare a zgomotului, poţi preveni anxietatea cauzată de un mediu ambiant zgomotos şi enervant. Astfel, te poţi proteja de sunetele repetitive care pot declanşa migrene. 

 

Reduc considerabil nivelul de stres

Oamenii expuşi constant la zgomote puternice experimentează niveluri crescute de stres. Cei care locuiesc într-un cartier gălăgios au nivelul de cortizol (hormonul de stres) mai mare decât cei care locuiesc în cartiere sau zone liniştite. De asemenea, cei care sunt expuşi constant la zgomot, chiar şi cu nivel scăzut, sunt mai expuşi riscului de atac cerebral sau stop cardiac. Căştile de anulare a zgomotului pot reduce şi chiar elimina aceste potenţiale ameninţări la sănătatea ta. 

 

Îmbunătăţesc calitatea somnului

Peste 60% din oamenii care locuiesc în oraşele aglomerate au probleme cu somnul, una din cauze fiind zgomotul ambiental. Indiferent dacă nu poţi dormi din cauza unui partener care sforăie sau a zgomotului de afară, o pereche de căşti noise cancelling te poate ajuta să dormi mai bine. 

 

Singurul dezavantaj al căştilor cu anularea a zgomotului de calitate poate fi preţul mai mare. Dacă vei alege să cumperi o pereche mai ieftină, există riscul să pierzi din calitate şi, totodată, din beneficiile amintite mai sus. De aceea, pe termen lung, achiziţionarea unei perechi de căşti noise cancelling de calitate, care poate costa mai mult, este o investiţie inteligentă în confortul, productivitatea şi sănătatea ta.

 

You might also like