Casele construite din lemn se ridică mai repede, sunt rezistente la cutremur și eficiente energetic

A avea propria casă este una dintre principalele dorințe ale românilor. Idealul este casa cu terasă spre grădină, unde să stea în liniște, bucurându-se de verdele din jur. Foarte importante sunt arhitectura, numărul de camere sau de niveluri și, mai nou, cât de bine este izolată pentru a avea facturi cât mai mici de întreținere. La materialul din care este construită casa nu se gândesc foarte mult, aleg cărămida dacă bugetul le permite, dacă nu, rămâne betonul uitând de lemn, unul dintre cele mai calde și mai vechi materiale de construcție.

Când aud de case construite din lemn mulți se gândesc încă la cabane sau acareturi, nicidecum la o casă de locuit. O minimă documentare pe internet arăta însă că lemnul este preferat în multe țări, din ce în ce mai mult și la noi, pentru a construi structura caselor care la final, după finisare, nu diferă cu nimic ca aspect de cele de cărămidă sau beton. Avantajele sunt însă importante.

De ce case construite din lemn

Pentru că acum putem îmbina calitățile recunoscute ale lemnului ca material de construcții cu tehnologiile și modul modern de construire. Rezultă construcții mai…

Citeste continuarea Aici

You might also like