Care sunt țările cu cel mai ridicat nivel de trai din UE în 2021

În prezent, în ciuda angajamentelor și programelor asumate de la Bruxelles cu privire la convergența nivelului de trai al europenilor, indiferent în ce țară trăiesc, există încă o mare diferență de nivel de trai între locuitori ai diferitelor țări membre ale blocului comunitar.

În atenţia specialiştilor, dincolo de convergența nominală, adică aducerea anumitor indicatori economici și financiari pe aceleași paliere, pentru toate țările din UE, convergența reală, ce vizează nivelul de trai al populației, rămâne încă, o problemă departe de a fi rezolvată.

Bulgarii, cei mai săraci

La această categorie, Bulgaria s-a situat în 2021 pe cel mai jos loc din Uniunea Europeană în privința puterii de cumpărare a populației, în condițiile în care PIB/cap de locuitor, exprimat în standardele puterii de cumpărare – PPS, s-a situat la 55% din media europeană.

La polul opus s-a aflat Luxemburgul, cu o putere de cumpărare de aproape trei ori mai mare decât media europeană, respectiv 277%, potrivit datelor estimative publicate de Eurostat, serviciul statistic al Comisiei Europene, cu privire la evoluția PIB și a standardelor puterii de…

Citeste continuarea Aici

You might also like