Care sunt motivele pentru care românii sunt captivi în sărăcie?

În România, sărăcia este un fenomen complex, ale cărui cauze țin atât de persoanele afectate de această condiție, cât și de elemente externe, cum ar fi politicile sociale, evenimentele geopolitice, evoluțiile macroeconomice, etc. Însă aceasta are aspecte ce țin de individ și care pot fi schimbate cu ușurință, astfel încât nivelul de viață să fie cât mai bun cu putință, în anumite condiții date.

Astfel, cele mai frecvente  modalități de risipă a banilor, de lipsă de responsabilitate financiară, care stau la baza fenomenului sărăciei în țara noastră:

 Cumpărăm mai mult decât ne permitem

Din lipsa multor instrumente de finanțare disponibile (diverse tipuri de credite, numeroase societăți care oferă împrumuturi), numeroși români pică în capcana îndatoririi peste puterea lor de acoperire. Desigur că nu este nimic greșit în a apela la finanțare, atunci când ne dorim, de exemplu, să facem o investiție care va genera profit, randament pe termen mediu și lung, însă în momentul în care contractăm credite pentru anumite mofturi, intervine o mare problemă. Aceea a lipsei de educație financiară. Împrumuturile ar trebui…

Citeste continuarea Aici

You might also like