Care sunt modificările Codului Rutier prin care ajungi inevitabil la suspendarea permisului auto, pe lângă amenzile aferente

La începutul acestui an, au fost făcute o serie de modificări la Codul Rutier. Ca și până acum, încălcarea anumitor reguli de circulație pe drumurile publice din România atrage după sine acumularea de puncte de penalizare. Ulterior, când încalci mai multe reguli de circulație, ajungi inevitabil la suspendarea permisului auto, pe lângă amenzile aferente.

În acest sens, această sancțiune este una temporară. În funcție de gravitatea abaterii, suspendarea permisului se aplică pe o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile. Însă, la câte puncte de penalizare ți se va suspenda dreptul de a conduce în România?

La 15 puncte de penalizare se aplică suspendarea permisului auto

În contextul prevederilor noului Cod Rutier din 2022, există câteva situații în care permisul auto poate fi suspendat. Astfel, rămâi instant fără permis dacă treci pe lumina roșie a semaforului sau produci un accident ușor. De asemenea, dacă efectuezi o manevră neregulamentară sau nu acorzi prioritate altor mașini sau pietonilor vei păți același lucru pe loc.

Mai mult, se va suspenda permisul și dacă depășești neregulamentar sau nu respecți semnele de circulație sau…

Citeste continuarea Aici

You might also like