Care sunt cauzele scăderii natalității și dificila decizie de a aduce pe lume un copil

În România, generația din 1961 a fost ultima generaţie care a asigurat înlocuirea populației, în schimb genetaţia din prezent nu îşi mai doreşte copii.

Astfel, Ioana Simionescu admite că nu vrea copii. Are 26 de ani, a terminat o facultate și se pregătește pentru doctorat.
”Mai întâi să mă realizez eu, profesional, ca să am ce să-i ofer!”, zice. Nu vreau să aduc pe lume un pui de om care să se simtă frustrat față de ceilalți că ei au și el nu. Asta fără să mai spun că o colegă de-a mea, proaspătă mămică, are interdicție medicală să alăpteze și o costă laptele praf de-o rupe! Doar laptele, fără celelalte…”, spune Ioana.
Cert e că, din păcate, în România, peste 70% dintre cupluri spun că nu îşi (mai) doresc deloc copii, invocând rațiuni financiare. Pentru ca o națiune să nu dispară în timp, e nevoie ca o femeie să aducă pe lume cel puțin 2,1 copii, au calculat statisticienii.
”Generația din 1961 a fost ultima care a asigurat nivelul de înlocuire. Toate celelalte generații au descendența finală sub nivelul de înlocuire”, a explicat zilele trecute la o conferință profesorul Vasile Ghețău.
În…

Citeste continuarea Aici

You might also like