Care sunt cauzele care arată gravitatea crizei costului vieții din Uniunea Europeană dar mai ales în Marea Britanie

Creșterea prețurilor la alimente a împins luna trecută inflația în Marea Britanie la un nivel maxim al ultimilor 40 de ani de 9,1%, cea mai mare în cadrul G7, aspect care subliniază gravitatea crizei costului vieții din această țară.

În contextul comparativ, datele Biroului Național de Statistică (ONS) din Marea Britanie arată că inflația din luna mai a fost cea mai mare din martie 1982 – și probabil că va fi și mai rău. De asemenea, lira sterlină, una dintre cele mai slabe monede în raport cu dolarul american în acest an, a scăzut sub 1,22 dolari, cu 0,6% mai puțin joi, după care și-a reveni ulterior.

Mai mult, în Marea Britanie, inflație este ridicatăpână la riscul de recesiune.
În estimările unor investitori , se arată că Marea Britanie riscă, în prezent, atât o inflație ridicată persistentă, cât și recesiunea, reflectând factura mare de energie importată și fricțiunile actuale legate de Brexit, care ar putea afecta și mai mult legăturile comerciale cu Uniunea Europeană.

În opinia sa, „Având în vedere că perspectivele economice sunt atât de neclare, nimeni nu știe cât de ridicată ar putea fi inflația și cât…

Citeste continuarea Aici

You might also like