Care este simbolistica evenimentului deschiderii primului pod rutier între Rusia și China?

Decenii la rând, râul Amur a separat China modernă de Rusia. Iar ceea ce lipsea din peisaj era un singur lucru: un pod transfrontalier.

Astfel, pe măsură ce izolarea economică a Rusiei, în urma invadării Ucrainei a împins-o tot mai aproape de Beijing, lucrurile au început să se schimbe, potrivit CNN care comentează simbolistica evenimentului deschiderii primului pod rutier între Rusia și China.

Prin deschiderea podului Blagoveshchensk-Heihe de peste râul Amur, eveniment marcat cu focuri de artificii și la care au luat parte oficiali chinezi și ruși, Beijingul și Moscova demonstrează că legăturile lor sunt mai sudate ca oricând. De asemenea, singurul pod feroviar care va face legătura între cele două țări, urmează să se deschidă în curând, scrie CNN.

Astfel, pentru prima călătorie pe podul de un kilometru inaugurat recent, opt camioane de marfă din China și opt din Rusia s-au deplasat într-o procesiune, fiecare purtând două steaguri naționale supradimensionate ale celor două țări, în timp ce alunecau unul lângă celălalt într-o coregrafie surprinsă de drone aeriene. Camioanele Chinei transportau electronice și anvelope, iar…

Citeste continuarea Aici

You might also like