Care este cel mai bun moment al zilei pentru a uda plantele din grădină?

Se spune că udatul grădinii este o artă. Cunoașterea celui mai bun moment al zilei pentru a uda plantele și anumite trucuri eficiente vor face plantele mai fericite și mai frumoase. Iar pentru cei care locuiesc într-o regiune ploioasă, este necesar să udați plantele din grădină cel puțin o dată la două săptămâni.

În perioada de vară, vor fi intervale de zile uscate și călduroase între cele cu umiditate mare, așa că ar fi bine să udăm mai mult plantele, pentru le ajuta să crească și să înflorească.

Când este cel mai bun moment pentru udarea plantelor

Cel mai bun moment pentru a uda plantele din grădină este dimineața, când temperaturile sunt, de obicei, mai scăzute. Asta le oferă timpul necesar pentru a absoarbi apa, astfel încât să poată trece cât mai bine printr-o zi toridă și să-și ia apa necesară din pământ.

Însă, un alt moment bun este după-amiaza târziu sau seara. Încercați să nu udați plantele niciodată noaptea! O astfel de operațiune nu este ideală, deoarece frunzele plantelor nu se pot usca la fel de repede ca în alte momente ale zilei, iar frunzele umede sunt mai susceptibile la dăunători.

O plantă…

Citeste continuarea Aici

You might also like