Care este boala la care ne gândim dacă o persoană de doar 30 de ani se plânge de dureri în piept?

Dacă o persoană de doar 30 de ani se plânge de dureri în piept, prima dată ne găndim că nu are probleme cu inima. Poate avea probleme gastrice, o aciditate mai mare a stomacului și, posibil, o răceală. Trebuie să recunoaștem că posibilitatea unui stop cardiac este ultimul lucru care ne vine în minte.

De ce tot mai mult tineri suferă atacuri de cord

În prezent, în condițiile în care tot mai mulți tineri mor din cauza unor afecțiuni cardiace, apare întrebarea legitimă: ce anume provoacă infarctul sau un stop cardiac persoanelor tinere. Răspunsul este simplu: stilul de viață sedentar și nesănătos, fumatul, consumul de alcool și stresul, scriePinkvilla.

În acest sens, mai mulți experți susțin că stresul și anxietatea sunt factori majori în provocarea unor afecțiuni cardiace. Iar odată cu pandemia și restricțiile aduse de ea, nivelurile de stres au atins un nivel maxim.

În plus, închiderea afacerilor, problemele financiare, pierderea celor dragi și teama constantă de infectare cu COVID au crescut alarmant nivelul de stres în rândul oamenilor, inclusiv al celor tineri.

Un stil de viață sedentar s-a adăugat multiplelor…

Citeste continuarea Aici

You might also like