Care este alternativa plantelor cunoscute cu cele puțin cunoscute care ar putea să apară în meniuri până în 2050

În aceste vremuri, şocurile alimentare au provocat un val de îngrijorare în rândul oamenilor de știință. În opinia lor, aceștia au întocmit o listă de plante puțin cunoscute care ar putea să apară în meniurile oamenilor până în anul 2050.

Ce am putea mânca până în 2050?

În prezent, războiul din Ucraina a scos în evidență pericolele pe care le implică dependența de câteva recolte comercializate la nivel mondial. Astfel, experții de la Grădinile Botanice Regale din Kew, Londra, caută ingrediente pentru a ne asigura o alimentație sigură pentru viitor, în contextul în care 90% din calorii provin din doar 15 culturi.

Actual, schimbările climatice sporesc riscul unor „șocuri alimentare” grave, în cazul în care recoltele se prăbușesc și prețurile alimentelor de bază cresc rapid în întreaga lume.

În acest sens, diversificarea alimentelor pe care le consumăm este una dintre soluțiile pentru a atenua foametea, pentru a combate pierderea biodiversității și pentru a contribui la adaptarea la schimbările climatice, spune cercetătorul de la Kew, Dr. Sam Pirinon.

Astfel, „Știm că există mii de specii de plante comestibile în…

Citeste continuarea Aici

You might also like