Care este adevărul despre alune, credința populară spune că îngrașă, studiile spun altceva
Alunele încep să-și facă loc în tot mai multe din cămările noastre, chiar și sub forma de unt de arahide. Iar în ultimii ani se bucură de tot mai multă atenție și migdalele, nucile caju și altele. Iar în supermarket, mai ales în astfel de perioade de post, sunt tot mai căutate băuturi care le au la bază ca „lapte”.
Conținutul nutritiv
Alunele sunt un aliment nutritiv și energizant, prin combinația bună de fibre și proteine. Și aduc nutrienți esențiali ca folat, magneziu, potasiu și fier. Iar conținutul de sare este foarte mic în alunele crude.
Prăjirea alunelor la adaugă cam 0,5 g la o porție. Iar una de alune sărate conține cam 160-170 mg de sare, cam mult – având în vedere că doza zilnică recomandată este de 2.300 mg (și de 1.500 mg pentru cei cu tensiune mare sau boli de inimă).
Sunt bogate în antioxidanți
În plus, cercetările au identificat…
Citeste continuarea Aici