Când ești obligat să-ți schimbi buletinul, chiar dacă nu a expirat

În România, poate nu mulți oameni știu, dar există câteva scenarii când buletinul  de identitate trebuie schimbat chiar dacă nu este expirat. Când ești obligat să faci acest demers şi care este procedura dar mai ales în cât timp se va elibera noua carte de identitate. Iar situațiile în care cetățenii sunt nevoiți să își facă o nouă carte de identitate puţini oameni ştiu ce spune legislația.

Când ai obligația să îți schimbi buletinul: nu contează dacă nu este expirat

În ţara noastră, legislația stabilește o serie de situații în care cetățenii au obligația să solicite emiterea unei noi cărţi de idntitate. În acest context legal există câteva situații în care cetățenii trebuie să respecte unele demersuri pentru a-și schimba buletinul, conform indicațiilor autorităților.

De exemplu, în cazul în care ți-ai modificat numele sau prenumele sau dacă ți-ai schimbat sexul ori dacă se deteriorează.

De asemenea, același lucru trebuie facut dacă se schimbă între timp denumirea sau rangul localităților și străzilor sau dacă îți faci o modificare vizibilă. Fotografia din cartea de identitate trebuie să corespundă…

Citeste continuarea Aici

You might also like