Cancelarul austriac Karl Nehammer se va deplasa luni după-amiază la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin

Soarta războiului din Ucraina ar putea fi decisă chiar la Kremlin, acolo unde Vladimir Putin se va întâlni luni, cu primul lider european de la declanșarea invaziei din 24 februarie. Chiar dacă șansele de reușită sunt mici și călătoria la Moscova poate fi „o misiune cu risc”, reprezintă totuși o „fereastră de dialog”.

Astfel, cancelarul austriac Karl Nehammer se va deplasa luni după-amiază la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Viena.

Primul lider european, în vizită la Moscova

De altfel, Karl Nehammer va fi primul lider european care se va întâlni cu Putin de la debutul invaziei ruse în Ucraina, la data de 24 februarie, potrivit APA, Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

În contextul crizei din această zonă, el va merge la Moscova, ‘în concertare cu Berlinul şi Bruxellesul, informându-l despre aceasta pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki’, pentru a încuraja dialogul între Ucraina şi Rusia, a precizat purtătorul de cuvânt.

Această deplasare, prevăzută la Moscova, urmează după vizita pe care Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, în…

Citeste continuarea Aici

You might also like